Hoe ziet een weblecture eruit?

Onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld van een weblecture weer.

De opname weergeven in de Silverlight player en bestaat uit twee componenten, een integrale video-opname (rechtsonder) en in het midden wat via de beamer wordt geprojecteerd.

De video-opname staat in het kleine vlak en geeft de docent in beeld en geluid weer (de zogenaamde ‘talking head’), maar hier kan ook een een internetpagina, een computersimulatie of een digitaal schoolbord weer demonstratie of rollenspel worden weergeven.
De beamerprojectie geeft bijvoorbeeld de powerpoint slides, of bewegende beelden vanaf de presentatei computer.

Linksonder in de weblecture vindt u informatie over de presentatie, de spreker en het kader waarin de presentatie wordt gegeven. Hier kan ook meta data toegevoegd worden en ander relevant verdiepend materiaal rondom de weblecture.

Rechts boven van de weblecture ziet u de mogelijkheden om het beeld te veranderen bijvoorbeeld wanneer u alleen de spreker of de power point wilt bekijken.

Functionaliteiten

Een belangrijke functionaliteit is dat direct naar elk moment in de opname gegaan kan worden door de tijdsbalk te verschuiven of door een specifieke powerpoint-slide te selecteren. Ook kunnen via zogenaamde ‘polls’ en online vraagmogelijkheden studenten zowel live als achteraf via de weblecture vragen stellen aan de docent. Veelgestelde vragen kunnen zo verzameld en later weer behandeld worden.